Профилакса беснила и других зооноза које преносе пси, мачке и дивље каниде

Континуирана медицинска едукација:
Профилакса беснила и других зооноза које преносе пси, мачке и дивље каниде

Континуирана медицинска едукација одржана у Спомен кући оснивача Пастеровог завода – др Адолфа Хемпта

У циљу едукације, стручног и научног усавршавања, здравственог просвећивања, одржавања, развијања или повећања знања и вештина здравствених радника и сарадника, као и ветеринарскох радника и сарадника оджана је серија предавања од стране лекарског тима Пастеровог завода.

Присутне колегинице и колеге су имали прилику да међу првима слушају предавања у аутентичном амбијенту простора изузетно високог културно-историјског значаја.

Учеснике је у Спомен кући оснивача Пастеровог завода – др Адолфа Хемпта говором добродошлице дочекао директор Пастеровог завода, проф. др Душан Лалошевић, након чега је прво предавање под називом „Профилакса беснила и других зооноза које преносе пси мачке и дивље каниде“ одржао Шеф службе за праћење и истраживање беснила и других зооноза, мр сц. мед. Ненад Врањеш.

Након кратке паузе, Шеф службе за микробиолошку и другу дијагностику, Др сц. мед. Срђан Станков је учеснике упознао са техникама дијагностике беснила и специфичностима које она подразумева у циљу разумевања потребе за адекватним руковањем материјалом који се шаље као сумњив на беснило.

Завршно предавање на тему других зооноза које преносе пси, мачке и дивље каниде је одржао проф. др Душан Лалошевић, након чега је уследила дискусија између учесника и предавача која се завршила колегијалним поздравом са нагласком да је Пастеров завод, са његовим тимом стучњака, увек ту за своје колеге и спреман за сарадњу у циљу остваривања што квалитетније здравствене заштите становништва Репулике Србије.

Comments are disabled.