AMBULANTA ZA
LAJMSKU BORELIOZU I DRUGE BOLESTI KOJE PRENOSE KRPELJI

_

U Ambulanti za lajmsku boreliozu i druge bolesti koje prenose krpelji, koja funkcioniše u sklopu Pasterovog zavoda, objedinjenim pristupom vrši se kompletan klinički pregled pacijenta, dijagnostičke procedure, uklanjanje krpelja sa pacijenata, kao i analize na samom krpelju, po shemi koju primenjuju referentni centri za lajmsku boreliozu širom sveta.

Pasterov zavod Novi Sad predstavlja jedinstvenu ustanovu u kojoj multidisciplinarni tim stručnjaka ostvaruje zdravstvenu zaštitu po principu ,,Jedno Zdravlje“ (One Health) u cilju zaštite od lajmske borelioze i drugih bolesti koje prenose krpelji.

Ukoliko je krpelj uklonjen sa kože pacijenta u drugoj ustanovi, za dalje analize potrebno je dostaviti krpelja spakovanog sa vlažnom vatom ili gazom u prijemnu ambulantu za Lajm boreliozu Pasterovog zavoda tokom radnog vremena ili se javiti lično ukoliko krpelj nije uklonjen. Krpelj NE MORA biti živ da bi se izvršile analize.

Vreme prijema krpelja je radnim danom 7:30 do 14:30.

Ukoliko Vas je ugrizao krpelj ili osećate tegobe za koje smatrate da bi mogle biti povezane sa lajm boreliozom možete nas kontaktirati putem telefona 021/66-11-003 | 021/420-528 ili doći u Pasterov zavod lično.

Prijem pacijenata se vrši svakog radnog dana od 7:30 do 14:30.